s radosťou Vám oznamujeme, že medzinárodná komisia šéfkuchárov pod vedením uznávaného francúzskeho šéfkuchára Alaina Ducassa vybrala našu reštauráciu, aby sa zúčastnila na medzinárodnom gastronomickom podujatí Goût de France/GoodFrance 2019.
Piaty ročník podujatia sa bude konať dňa 21. marca 2019 vo vybraných reštauráciách na celom svete, ktoré svojim hosťom ponúknu večerné menu inšpirované francúzskou kuchyňou. Šéfkuchári na celom svete v tento večer vzdajú hold francúzskej gastronómii a hodnotám, ktoré vyznáva: ľahkosť, inovatívnosť, využitie sezónnych a lokálnych surovín a spoločné stolovanie.
Tento rok sa na podujatí Goût de France zúčastní 10 reštaurácií na Slovensku. 10 šéfkuchárov zo Slovenska sa pripojí k 3000 šéfkuchárom na celom svete, aby oslávili francúzsku kuchyňu. Táto oslava je už tradične súčasťou oslavy Frankofónie, francúzskeho jazyka a kultúry.
Náš šéfkuchár Ladislav Belák patrí medzi elitu šéfkuchárov, ktorí oslávia tento deň Francúzskej kuchyne a pripraví spolu so svojim tímom gurmánsky zážitok v podobe degustačného menu a a la carte.
Francúzske menu ponúkame od 21. do 31.marca 2019.
Rezervácie na tel. čísle: 032/640 1224, 0948 736 959, alebo mailom: info@hotelpodhradom.sk
francúzske menu
a jedlá francúzskej kuchyne spolu s francúzskymi vínami.
Degustačné menu
AmüseBouche
Výber francúzskych syrov
Predjedlo
60g Zelené mušle – zapečené rokfortom a vínovo cesnakovou espumou ₂,₇,₁₂
Polievka
0,25l BouvillabaisseMarsellaise so zemiakmi ₄,₇,₉,₁₂
Hlavné jedlo
140g Pečená prepelička z domáceho chovu s provensálskou omáčkou a nádievkou so šalviou, s pečeňou, olivami a levanduľou ₇,₉,₁₀,₁₂
Dezert
80g Pomarančové parfé s Grand Marnier s levanduľovo-karamelovou redukciou ₇,₁₂
Cena degustačného menu je 39 € / osoba
jedlá
Predjedlo
Polievka
Hlavné jedlo
Dezert
Francúzske vína
formulár
Rezervácia